Templul Kailasa, construit cu o tehnologie necunoscută?

Templul Kailasa este una dintre cele mai fascinante construcții de pe planeta noastră.

Templul Kailasa, construit cu o tehnologie necunoscută?

Templul Kailasa este una dintre cele mai fascinante construcții de pe planeta noastră. Este construit dintr-o singură stâncă și nimeni nu poate explica ce fel de tehnologie s-a folosit.

În India, templele din acest complex au putut fi vizitate dintotdeauna, dar pentru restul lumii acest lucru a fost posibil doar începînd cu anul 1794. Britanicul Charles Weir a scris despre aceste miracole arhitecturale dând naştere unui adevărat interes în vizitarea lor.

Templul a fost dedicat zeului Shiva din munții Himalaya. Construcția este una inedită. Nu au fost adăugate blocuri de piatră, un munte întreg a fost cioplit. Este unic în lume dat fiind acest mod de construcție.

Templul Kailasa, desprins dintr-o altă lume

Templul Kailasa este situat în India. A fot construit încă din cele mai vechi timpuri dintr-o stâncă imensă, care a fost cioplită de sus în jos. Templul Kailasa face parte din monumentul central al unui complex de 34 de temple de la peştera Ellora din India. Peştera din Ellora se află în statul indian Maharashtra. 12 temple din acest complex arhitectural sunt budiste, două sunt jainiste, iar celelalte sunt hinduse.

La prima vedere templul Kailasa pare desprins dintr-o altă lume, dar arheologii susțin că a fost sculptat cu unelte tradiționale la începutul secolul al VIII-lea. Această afirmație nu este pe placul tuturor pentru că există voci, care susțin că scultrarea sa de sus în jos ar fi imposibilă cu ajutorul unor dalte și ciocane clasice.

În timpul excavărilor, între 150.000 şi 200.000 de tone de rocă solidă au fost îndepărtate. Unii istorici consideră că o astfel de cantitate ar fi putut fi excavată în câteva zeci de ani. De asemenea există voci care susțin că ar fi vorba de 400.000 de tone de piatră. Așadar ce înseamnă acest lucru?

Explicații puțin credibile

Acest lucru înseamnă că, dacă oamenii lucrau 12 ore pe zi, în fiecare zi, să zicem 20 de ani, ar trebui să sape nu mai puțin de 20.000 de tone pe an, 1.666 tone pe lună, 55 de tone pe zi sau 4-. 5 tone de rocă la fiecare oră.

Problema este că este aproape imposibil ca oamenii să scoată 5 tone de piatră pe oră. Și apoi această piatră a dispărut în mod miraculos, pentru că în zonă nu s-a descoperit mormanul de piatră rămasă în urma presupusei sculptări. Unde au putut să dispară, să zicem doar 200.000 de tone de piatră? S-a evaporat?

Legenda templului Kailasa

O legendă medievală spune că înainte ca templul să fie construit, regele era grav bolnav. Soția sa se ruga la zei pentru ca regele să fie salvat și iertat de toate păcatele sale. Drept ofrandă a dorit să construiască un templu măreț. Singura problemă era că niciun arhitect nu a dorit să preia lucrarea pentru că trebuia terminată într-un timp extrem de scurt.

Kokasa, un arhitect mai puțin cunoscut, i-a spus reginei că este capabil să termine să termina templul într-o săptămână. Și așa a și făcut. S-a apucat să sculpteze, iar după numai șapte zile templul era pregătit pentru a primi oamenii ca să se roage zeilor.

Localnicii păstrează o tradiție precum că acest templu trebuie să transmită infinitul universului lumii noastre mărginite. Adică, este un fel de intrare în universul necuprins.

Cum a fost construit, varianta oficială

Unul dintre cele mai impresionante mistere ale omenirii este templul Kailasa. Celebrul și misteriosul templu face parte dintr-un complex de alte 34 de construcții religioase, situate în apropierea peșterii Ellora din India.

Pe lângă frumusețea sa, templul din Kailasa prezintă numeroase semne de întrebare atunci când vine vorba despre originea și modalitatea în care a fost construit.

Varianta oficială, prezentată publicului larg de către oficialii indieni, este că a fost ridicat undeva prin secolul al VIII-lea, în perioada conducerii lui Dantidurga, în dinastia Rashtrakut. El a fost închinat faimosului zeu Shiva, care în acele vremuri se spune că locuia în Munții Himalaya.

Dar ce este atât de special despre acest templu? Pentru că nu a fost construit prin adăugarea de blocuri de piatră, ci un întreg munte a fost sculptat pentru a fi creat. Templul constituie singurul exemplu din întreaga lume unde un munte a fost tăiat de sus, pentru a crea o structură. În toatecelelalte temple şi peşteri, chiar și în Ellora, stânca a fost tăiata din față și sculptată de-a lungul său şi nu de sus şi de-a latul cum este cazul templului Kailasa.

Pentru a înţelege această tehnică trebuie să ne uităm la pilonul templului, care este foarte înalt. În mod normal, pentru a crea un astfel de pilon imens, ar fi nevoie de ani de muncă pentru a realiza o astfel de sculptură exact pe o astfel de stânca uriașă. Dar acest pilon a fost sculptat ca şi când s-au dat la o parte toate bucăţile de munte în jurul său. O cantitate de stânca enormă, care a fost eliminată pentru a se crea acest pilon.

Deși arheologii fixează data realizării acestui complex în secolul VIII, multe voci spun că este greu de crezut că oamenii acelor vremuri aveau cunoștințe atât de avansate și instrumente tehnice  așa de performante încât, cioplind muntele de sus în jos, să obțină o astfel de capodoperă, desăvârșită din punct de vedere arhitectural, de o complexitate uluitoare… Singura problemă este că noile descoperiri indică faptul că templul a fost sculptat de jos în sus și nu invers.

Teorii alternative

Pe lângă faptul că acest templu a fost construit cu o tehnologie nepământeană, sau una pe care nu o avem noi în prezent, trebuie să menționăm faptul că sculptarea templului de jos în sus a fost posibilă datorită tunelurilor care îl înconjoară. Acestea sunt închise publicului, dar circulă mai multe teorii cu privire la ele.

Se spune că înainte de Potop, civilizația care trăia în zonă a săpat un oraș în pământ pentru a se adăposti de inundații. Această civilizație deținea o tehnologie impresionantă, dacă a reușit să creeze un oraș subteran. Imediat după trecerea Potopului, de jos în sus, a sculptat muntele și a realizat Templul Kailasa. Piatra nu mai există pentru că tehnologia care s-a folosit transforma piatra în pulbere sau praf.

Probabil că speculațiile nu se vor opri niciodată, la fel cum misterul acestui loc și grandoarea realizării nu se va opri din a-i uimi pe vizitatori.