Pământul ar trebui să se pregătească de întâlnirea cu extratereştrii, spun cercetătorii

Oamenii de ştiinţă spun că ar trebui privită cu seriozitate existenţa formelor de viaţă extraterestre

Pământul ar trebui să se pregătească de întâlnirea cu extratereştrii, spun cercetătorii

Oamenii de ştiinţă spun că ar trebui privită cu seriozitate existenţa formelor de viaţă extraterestre şi să ne pregătim pentru un contact cu aceştia, relatează bbc, care citează un studiu publicat în revista Philosophical Transactions of the Royal Society A.

Cercetătorii sugerează faptul că guvernele din întreaga lume ar trebui să coordoneze un plan de acţiune pentru momentul în care ne vom întâlni cu extratereştrii. Recomandarea este făcută în revista mai sus menţionată.

În această publicaţie oamenii de ştiinţă spun că Naţiunile Unite trebuie să pună la punct un plan pentru momentul în care contactul cu extratereştrii va avea loc,

Unii sunt de părere că ONU a luat deja măsura de a numi un “ambasador pentru extratereştri”, din 2010. Din nefericire, aşa cum a spus şi Stephen Hawking, unii oameni de ştiinţă sugerează faptul că Pământul ar trebui “să se pregătească pentru ce e mai rău”.

Simon Conway Morris, un profesor de la Universitatea Cambridge spune că viaţa extraterestră se va asemăna, cel mai probabil, cu cea de pe Terra, “inclusiv cu tendinţele spre violenţă şi exploatare”.

“De ce ar trebui să ne pregătim pentru ce e mai rău? În primul rând, dacă există extratereştri inteligenţi ei vor fi exact ca noi şi, având în vederea istoria noastră glorioasă, asta ar trebui să ne dea de gândit”, a scris Morris în ediţia specială a revistei.