Misterul lui Bigfoot

Cercetătorii europeni intenţionează să folosească noi tehnici pentru a analiza mostre de ADN pentru a dezlega misterul lui Bigfoot.Într-un proiect anunţat săptămâna aceasta, cercetătorii de la Universitatea Oxford şi de la Muzeul de Zoologie din Lausanne, Elveţia, au făcut apel la muzee, oameni de ştiinţă şi pasionaţi ai povestirilor cu Bigfoot să trimită fotografii şi dovezi care par a proveni de la această creatură.

Oamenii de ştiinţă plănuiesc să se concentreze pe probe de păr, pentru a determina specia din care se trage. Noi teste genetice, efectuate pe doar câteva fire, vor fi finalizate într-o săptămână.

Chiar dacă mostra se va dovedi a fi a unei specii necunoscute până acum, oamenii de ştiinţă ar trebui să poată spune cât de mult se aseamănă cu alte specii, inclusvi oameni şi alte primate.

Bryan Sykes, de la Universitatea Oxford, a spus că grupul de cercetare a primit deja mostre în vederea testelor. Vorbim de mostre de sânge, de păr sau de obiecte care ar fi fost mestecate de Bigfoot. Sykes şi colegii săi vor analiza atent mostrele propuse şi vor decide, în câteva luni, care dintre acestea merită testate. Rezultatele vor fi apoi publicate într-o revistă ştiinţifică.

Sykes spune că există deja dovezi ale coabitării între homo sapiens şi omul de Neanderthal, coabitare care ar putea ajuta la explicarea misterului originilor lui Bigfoot.

Sykes adaugă că a fost întotdeauna intrigat de poveştile unor oameni, care spuneau că l-au văzut de Bigfoot. El, însă, preferă să verifice aceste poveşti cu probe ştiinţifice. „Nu este posibil să falsifici dovezi ADN”, a spus el.

Cercetătorul recunoaşte că şansele de a dovedi existenţa lui Bigfoot sunt mici, dar a adăugat că studiul merită realizat. „Dacă nu căutăm, nu vom dezlega acest mister niciodată”.

Comments

comments