OZN-Intalnirea din padurea RENDLESHAM

ozn-in-rendleshamIn 1980, în comitatul Suffolk din Anglia, o bază ae­riană britanică se afla la trei kilometri de o bază ameri­cană. Bazele nu erau despărţite decât de pădurea de pini Rendlesham. La primele ore ale zilei de 27 decembrie, după mărturia locotenent-colonelului Halt, o patrulă a reperat nişte lumini neobişnuite spre intrarea secundară a bazei americane.

Crezând că un avion s-a prăbuşit în pădurea vecină, oamenii din patrulă au cerut autorizaţia să inspecteze lo­cul. Patrula a semnalat ceva strălucitor în pădure. Oamenii au descris un obiect în aparenţă metalic şi cu o formă tri­unghiulară, cu o bază de doi-trei metri- şi o înălţime de doi metri. Lumina întreaga pădure cu o lumină albă.

„Obiectul avea în vârf o lumină roşie care clipea şi la baza un şir de lumini albastre”,a scris mai târziu Halt în raport. Obiectul stătea la o înălţime foarte mică de pământ sau poate pe nişte picioare. Când oamenii din patrulă s-au apropiat de el, obiectul a alunecat printre copaci şi a dis­părut. în acelaşi moment, animalele unei ferme din apro­piere au început să se agite. O oră mai târziu obiectul a fost zărit fugitiv lângă intrarea secundară a bazei.

„A doua zi, scrie Halt în raport, s-au găsit pe sol urme adânci de patru centimetri şi un diametru de optsprezece centimetri, chiar în locul unde fusese zărit obiectul. Imediat a fost verificat gradul de radiaţii din zona respectivă şi s-a constatat un procent superior pe locul celor trei urme. „Mai târziu, în timpul nopţii, printre copaci a fost zărită o lumină asemănătoare cu cea a unui soare roşu, adaugă Halt. Se deplasa cu acceleraţii bruşte. La un moment dat a fost văzută împrăştiind particule strălucitoare înainte de a se separa în cinci obiecte albe care apoi au dispărut. Ime­diat după aceea au fost remarcate pe cer trei obiecte asemănătoare cu stelele, două la bord şi unul la sud, toate trei foarte jos la orizont. Obiectele se deplasau rapid, cu mişcări bruşte în unghi drept. Aveau lumini roşii, verzi şi albastre“.

Charles Halt, dupa ce a trecut in retragere, a avut numeroase aparitii publice in care a detaliat cele intamplate. Una dintre cele mai recente interventii a fost cu ocazia emisiunii radio “Coast to Coast” din 18 noiembrie 2012, in care colonelul a impartasit, timp de o ora, ceea ce a vazut cu ochii sai, in timpul investigatiilor pe care le-a condus atunci. Un aspect neobisnuit a fost “explozia” obiectului in cinci alte obiecte mai mici. Unul dintre acestea s-a intors deasupra bazei militare, emitand un fascicul luminos, ca de laser, cu care a iluminat solul. Un alt obiect s-a deplasat deasupra zonei de depozitare a armamentului nuclear de la baza Bentwaters.

In aceeasi emisiune radio, cunoscutul ufolog Robert Hastings si-a prezentat propriile investigatii privind cazul Rendlesham, ca si alte cazuri implicand prezenta unor OZN-uri deasupra bazelor nucleare. Doi controlori de trafic aerian i-au declarat ca au fost de serviciu in perioada incidentului din Anglia si urmarisera pe radar un obiect neidentificat. Acesta a parcurs 190 de kilometri in 8-12 secunde si a facut instantaneu cotituri de 90 de grade, manevra imposibila pentru orice aparat pamantean. Unul dintre controlori a vazut, prin fereastra turnului de control, un obiect sferic, portocaliu, stralucitor, plutind deasupra turnului de apa al bazei Bentwaters. Apoi a tasnit cu o viteza nemaivazuta si a disparut.

Intrebat despre incidentele petrecute în pădurea Rendlesham, ministrul britanic al Apărării a pretins că nu ştie nimic despre acest caz. Mai târziu, americanii au reuşii să-şi procure o copie a declaraţiei locotenent-colonelului Halt precum şi o copie după banda pe care îi fuseseră înregistrate declaraţiile.

Cele două guverne n-au făcut de atunci nici un comen­tariu, limitându-se să declare că „siguranţa militară nu fusese nici un moment ameninţată”.

Comments

comments