Misterul bombelor atomice din Antichitate

Acum 12. 000 de ani, civilizatiile au disparut într-un cataclism fara precedent. Dar care erau gradul lor de evolutie si predecesorii lor? Aveau arme nucleare?

Când a explodat prima bomba atomica în New Mexico (SUA), nisipul s-a topit si a devenit sticla verde. Acest fapt a dat informatii utile unor arheologi. Ei au sapat în valea antica a Eufratului si au descoperit un strat de cultura agrara vechi de 8000 de ani înainte de Christos, si chiar o cultura mai veche decât perioada oamenilor cavernelor. Recent, arheologii au dat peste alt strat de sticla topita. Este cunoscut ca detonarile atomice deasupra unui desert arid fac sa se topeasca siliciul în nisip si transforma suprafata pamântului în foaie de sticla.

Dar foi de sticla antica pot fi gasite în diverse regiuni ale lumii. Geologii, din precautie au spus ca acestea s-ar datora unei caderi cu meteoriti sau de comete. Problema cu aceasta teorie este ca de obicei nu exista niciun crater legat de aceste foi de sticla anormale.
Striger si Ron Calais descriu în cartea lor ca în timp ce calatoreau într-o regiune aproape inaccesibila din Africa, au trebuit sa traverseze o mare întindere de desert. Acolo, ei au descoperit o mare portiune de sticla verzuie pe care au vazut-o ca acoperea desertul. Nu au putut sa explice însa ce a format asta…

Manuscrisul Bhagavad Gita

În Bhagavad Gita se scrie: Acum am devenit moartea, distrugatorul lumii.
Într-un sector oval din desertul Libiei masurând aproximativ 130 x 53 km s-au gasit bucati mari de sticla verde, concentrate în culoare nisipoase între partile de nord si sud ale dunelor. Originea acestui imens depozit de sticla a fost atribuit de unii exploziilor nucleare antice si activitatilor stranii, dar oamenii de stiinta au parut mereu satisfacuti de ipoteza unui impact cu un meteorit.

În India, excavatiile efectuate la Harappa si Mohenjo-daro au atins nivelul strazilor. S-au descoperit schelete dispersate, multi întinzând mâinile si întinsi pe strazi ca si cum ceva dramatic instantaneu si oribil ar fi avut loc.
Aceste schelete au mii de ani. Ce ar fi putut cauzat asa ceva? De ce corpurile nu au fost îngropate, conform normelor arheologice traditionale si de ce nu au fost mâncate de animalele salbatice? Între altele, nu exista nicio cauza aparenta a unei morti fizice violente. În plus, aceste schelete sunt printre printre cele mai radioactive gasite, dupa cele de la Hiroshima si Nagasaki. Într-un loc, s-a gasit un schelet care a avut un nivel radioactiv de 50 de ori mai mare decât normalul.

Situl arheologic de la Mohenjo-daro

Dar în India au mai fost gasite schelete între Gange si muntii Rajmahal, care par sa fi fost supuse unei calduri intense. Masele enorme de ziduri si bazele orasului antic au fuzionat, s-au vitrificat pur si simplu! Si pentru ca nu exista nicio indicatie a unei eruptii vulcanice la Mohenjo-Daro sau în alte orase, caldura intensa pentru a face sa se topeasca tone de argila se poate explica printr-un suflu atomic sau provocat de alte arme necunoscute.

Un alt semn curios al unui razboi nuclear antic în India este un crater gigant în apropiere de Bombay. Craterul Lonar aproape circular de 2. 154 metri în diametru, situat la 400 km nord-est de oras este în vârsta de cel putin 50. 000 ani si ar putea fi în legatura cu un razboi nuclear antic.

Craterul Lonar

Nu s-a descoperit nicio urma de mineral meteoritic pe amplasamentul sau în apropiere si este singurul crater cunoscut de impact în bazalt din lume. A avut loc un soc imens (de o presiune de 600. 000 de atmosfere).

Comments

comments