Misteriosul ozn din vrancea:Exista sau nu extraterestrii?

Pentru unii dintre noi, extraterestrii sunt doar niste omuleti mici si verzi, care se plimba din galaxie in galaxie la bordul unor farfurii zburatoare, pline de luminite. Internetul este plin de filmulete cu tot felul de bile stralucitoare care strabat cerul, dar multe dintre ele sunt trucaje.

Deci credem sau nu in OZN-uri si fiinte de pe alte planete?! Evident, vor spune localnicii din Nanesti, un satuc din Vrancea. Doar extraterestrii le-au vizitat localitatea. Ba chiar le-au privit ulitele minute in sir.

Nanesti, 2001. Oamenii din satul vrancean isi vedeau nestingerit de treburile zilnice. Nu aveau cum sa stie ca seara le va aduce un fenomen cel putin neobisnuit.

„Stateam linistiti, ne uitam la televizor, il aveam pe socrul meu in vizita. Dumnealui era paznic pe vremea aceea la o fabrica de ulei. Apoi s-a intrerupt curentul”, isi aminteste Florenta Stefan.

„Daca s-a intrerupt curentul eu zic plec. Ma duc acolo la fabrica ca zic cine stie ce e. Ma duc inapoi acolo. In timpul asta, cand am iesit la poarta, a iesit si nora dupa mine, cand ne-am uitat noi asa ne-am intrebat ce e sus acolo, pe cer”, spune un alt martor, Stefan Stoian.

Un obiect rotund, de culoarea focului plutea pe cer. Spre surprinderea oamenilor, corpul s-a apropiat si s-a marit. Avea zeci de ferestre luminoase. Dupa cateva secunde, obiectul a revenit la forma initiala. Si fenomentul s-a tot repetat. Familia Stefan a stat in fata portii minute bune, incercand sa gaseasca o explicatie pentru ceea ce vedea. Nu semana, insa, cu nimic cunoscut.

Inca surprins de ce se intampla, Stoian Stefan s-a indreptat spre fabrica. In dimineata urmatoare, Florenta s-a trezit cu gandul la obiectul ciudat. Nu stia ca un alt consatean fusese martor la aceeasi experienta.

Dintr-o alta parte a satului, Dumitru Jujau urmarea obiectul luminos. A fost atat de uimit, incat a trezit-o si pe sotia lui. Omul a ramas insa in fata portii, cu ochii pironiti catre cer, aproape o ora si jumatate. Pana cand fenomentul a incetat. De atunci, mai multi specialisti au incercat sa explice misteriosul caz de la Nanesti.

Desi varianta unor nave extratereste nu este unanim acceptata, cei mai multi ufologi cred ca oamenii s-au confruntat cu siguranta cu un obiect zburator neidentificat.

Comments

comments