Bază secretă nazistă, găsită de ruşi în Arctica

baza-secreta-nazistaCercetătorii ruşi au descoperit o bază secretă nazistă în Arctica, folosită de Adolf Hitler în Al Doilea Război Mondial pentru plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.O bază secretă nazistă a fost găsită de cercetători ruşi pe Insula Alexandra, situată la aproximativ 1.000 de kilometri de Polul Nord.

Potrivit cercetătorilor ruşi, baza militară a fost construită în anul 1942, la un an după ce Adolf Hilter a ordonat invadarea Rusiei, relatează publicaţia britanică „The Sun“. Numele de cod al bazei era „Schatzgraber“, sau „Vânătorul de comori“, şi era folosită în principal ca staţie meteorologică tactică.

Cercetătorii nazişti au abandonat baza doi ani mai târziu, la bordul unui submarin, după ce ar fi fost infectaţi cu carne de urs polar.Schatzgraber“ a fost redescoperită 72 de ani mai târziu, cu peste 500 de obiecte, printre care obuze, uniforme, precum şi o serie de documente bine conservate.

Se spune că Insula Alexandra a avut, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o poziţie vitală datorită rapoartelor meteorologice, care erau esenţiale în plănuirea deplasării trupelor, submarinelor şi navelor.Insula Alexandra a fost un teritoriu disputat pentru o lungă perioadă de timp, iar în prezent aparţine Rusiei.

Sursa:adevarul

Comments

comments